Megőrizve meghaladni

Román Sándor

Román Sándor rendező-koreográfus, minden darabjában arra törekszik, hogy megismertesse és megszerettesse nézőivel a táncot és azt, az érzést, amely születésünk pillanatától minden emberben ott lüktet.

Román Sándor rendező-koreográfus 40 éves pályafutása során forradalmasította a magyar néptáncot. Egy teljesen új látásmóddal és a különböző táncstílusok keveredésével  minden koreográfiájával megszerettesse a nézőkkel a táncot és lenyűgözze őket minden előadása. Román Sándor az elmúlt 40 évben tanított és koreografált az Egyesült Államokban, Kanadában és Európa számos országában is. Előadásai hatalmas sikert arattak Kínától Németországig, azért, mert szenvedéllyel készíti minden előadását, azzal az rendíthetetlen hittel, hogy a tánc mindenkinek ad.

Hisz abban, hogy meg kell becsülnie azt, hogy minden előadás során az emberek a legértékesebb dolgukat, az idejüket adják oda neki, így ezt minden előadás alkalmával meg kell hálálnia azzal, hogy olyan élményt ad számukra, melyre évek múltán is visszagondolva azt érezhetik, hogy gazdagabbak lettek tőle. Hisz abban, hogy a mozgás és a ritmus az élet maga, hiszen világunkban legparányibb részecskéktől egészen a tágas univerzumig mindent ez határoz meg.

Táncolnak a csillagok az égen, táncolnak a tűzben a lángok, táncol a fény a víz tükrén táncol a lélek és táncol a test is. Így a test az, mely minden tapasztalás, minden kifejezés és minden érzelem eszköze.

Ez a szemlélet köszön vissza a Román Sándor Táncakadémia képzési programjában is, ahol egyrészt társulatának új tagjait képezi, akik a későbbiekben a tánckar utánpótlását jelentik majd, illetve az akadémián keresztül lehetőséget teremt, hogy a tehetséges gyerekek a táncot választhassák hivatásuknak. A Táncakadémia kultúrát, a tánc örömét hozza közel azokhoz a fiatalokhoz, akik szívesen táncolnak és kóstolnak bele a színház világába.

Román Sándor